جزئیات جلسه کمیته علمی جشنواره پژوهش و نوآوری / ایجاد شبکه پژوهشگران حوزه مدیریت شهری با چهار هزار عضو
31 مرداد 1402
جزئیات جلسه کمیته علمی جشنواره پژوهش و نوآوری / ایجاد شبکه پژوهشگران حوزه مدیریت شهری با چهار هزار عضو

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، نشست تخصصی کمیته علمی پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و دهمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی برگزار شد.

علیرضا رهایی، دبیر علمی جشنواره با تاکید براینکه این جلسه به منظور ایجاد هماهنگی میان متولیان پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری برگزار شده است، گفت: در این دوره مقرر شده اطلاع‌رسانی به کشورهای همسایه، کشورهای اسلامی و کشورهای اروپایی صورت گیرد که تا کنون به اکثریت دانشگاه های داخلی اطلاع رسانی شده است.

فرهاد محبتی، دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری با حضور در این جلسه به تشریح تاریخچه برگزاری جشنواره مذکور پرداخت و گفت: این جشنواره‌، شناسایی تجربیات مدیریت شهری، تعامل با شهرهای ایران و جهان، شبکه‌سازی نخبگانی، شناسایی برترین‌های دانشی و تقدیر از پژوهشگران را دنبال می‌کند.

وی این جشنواره را یکی از مستمرترین و بزرگترین دستاوردهای حوزه مدیریت شهری خواند و عنوان کردکه از این طریق دانش‌شهرها، کتاب‌ها، کتابچه‌های راهنما و طرح‌هایی در حوزه اجرا ورود کردند و از مطالعات انجام شده در حوزه اجرایی بهره گرفته شده است.

محبتی محورهای 16گانه این جشنواره را مطرح کرد و گفت: معماری و شهرسازی، خدمات شهری، محیط‌زیست، اجتماعی و فرهنگی، اقتصاد شهری، برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی، کاربست پژوهشی، حمل و نقل و ترافیک، فناوری‌های نوین شهری، زیرساخت و عمران شهری، ایمنی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، حکمرانی و سیاست‌گذاری شهری، پایش و ارزیابی سیاست‌های شهری، آینده پژوهی و آینده‌نگری شهری، حقوق شهری و حکمرانی روستایی محورهای جشنواره پژوهش و نوآوری خواهد بود. همچنین از دریافت ۴۷ هزار و ۴۵۴ اثر در ۱۴ دوره پیشین جشنواره‌ و ۵۵۷ نفر برگزیده خبر داد.

وی افزود: ما به دنبال نمایش ظرفیت‌های شهرداری تهران هستیم و این جشنواره را برای چهارمین سال متوالی با سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به صورت مشترک برگزار می‌کنیم.

دبیر اجرایی پانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری خاطرنشان کرد: ایجاد شبکه پژوهشگران حوزه مدیریت شهری با چهار هزار عضو به منظور تبادل اطلاعات و توسعه تعاملات و ایجاد بانک اطلاعات متخصصان حوزه مدیریت شهری از دیگر اقداماتی است که در راستای جشنواره مذکور صورت گرفته است.

علیرضا نوری، سرپرست مدیریت مطالعات محیط‌زیست، زیرساخت و نوآوری شهری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران نیز عنوان کرد: آقای دکتر رفیعی آتانی، ریاست مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران بر پژوهشی‌تر شدن مرکز تاکید دارد و برگزاری این جشنواره و همکاری و مشارکت با نهادهای مختلف در راستای تحقق این هدف است.

در این جلسه پیشنهاد شد قابلیت اجرایی، عملیاتی شدن، نوآوری و کاربست‌ محور بودن پژوهشها در ارزیابی آثار مورد تاکید و توجه ویژه قرارگیرد.

در ادامه همچنین پیشنهاد شد: با توجه به آن که در عنوان جشنواره واژه "بین‌المللی" مطرح شده است، برقراری ارتباط با سایر کشورها و بهره‌گیری از خبرگان این حوزه در دستور کار قرار گیرد. همچنین بر کاربرد دستاوردهای پژوهشی آثار جشنواره، در  صنعت شهر و شهرسازی تاکید شد.

در بخشی از نظرات مطرح شد: پس از جشنواره باید همکاری با نخبگانی که آثار ارسال کرده‌اند و برگزیده شده‌اند، ادامه یابد و فرصت بهره‌گیری از نخبگان به عنوان سرمایه از دست نرود.

تهیه شیوه نامه برای داورها به منظور فعالیت یکپارچه و متحد، شفافیت مالی فرآیندهای داوری، جدیت بیشتر در غربالگری اولیه آثار، ایجاد فضای رقابت عادلانه میان آثار دانشگاه‌ها و شهرداری‌ها  و بهره‌گیری از فضای رسانه‌ای و هماهنگی با روابط عمومی دانشگاه‌ها در امر اطلاع‌رسانی و توزیع پوستر از دیگر پیشنهادات مطرح شده در جلسه کمیته علمی جشنواره بود.

همچنین پیشنهاد شد: آمار آثار دریافتی به تفکیک محورها، موضوعات و قالب ها ارائه شده و بخشی به معرفی و بازشناسی تجارب موفق داخلی و بین المللی اختصاص داده شود.